18 OG SELVSTÆNDIG

SELVVÆRD OG KROPSIDEALER

kropsidealerDet er uden tvivl emner, alle har en holdning til, og emner, hvor man af og til skal passe på, hvad man siger. Det har jeg ikke lige umiddelbart tænkt mig, men lad mig starte med at sige, at dette blot er min holdning og mine erfaringer, jeg forsøger på ingen måde at sætte et facit. 

Jeg synes faktisk, det er iorden, der er kropsidealer. Jeg synes naturligvis, at det er negativt, at selv samme kropsidealer kan drage især unge piger til spiseforstyrrelser eller et generelt usundt forhold til mad. Jeg synes, det er positivt, at vi har et ideal at se op til, noget vi kan stræbe efter, så længe den stræben ikke tager overhånd. Jeg synes, det er forkert at lære børn og unge mennesker, at det er ligeså godt at veje 50 kilo for meget, som det er at være slank. For det er i langt de fleste tilfælde væsentlig sundere for din krop og dit helbred at være slank. Hvis der ikke fandtes kropsidealer, ville vi formentlig føle et mindre pres, men hvis vi i højere grad var ligeglade, er jeg bange for, at mange flere ville overspise og ende med at blive syge.

Jeg er stor tilhænger af, at man skal være tilfreds med den krop, man har. Dette er bare ikke ensbetydende med, at jo mere der er af en, jo mere er der at elske. For mig handler det om, at være glad for de ting, man ikke selv kan ændre på. Det handler ikke om at acceptere, hvis man selv er skyld i at være blevet tyk. For mig virker det som en undskyldning, for ikke at behøve at gøre noget ved det.

Desuden synes jeg helt overfladisk set, at det er pænere at være slank. Jeg taler ikke om at være model-tynd eller helt udmagret, på ingen måde. Det er heller ikke fordi, man ikke kan være smuk, selvom man er overvægtig, det kan man da sagtens, men de ville formentlig ikke blive grimmere af at komme af med deres overvægt. Det handler selvfølgelig aller mest om fysisk sundhed, udseendet følger bare ofte med i denne sammenhæng. Det handler ikke om, om man har et par kilo ekstra siddende, men om man generelt lever sundt. Jeg tror også, at det er lettere at være tilfreds med sin krop, hvis man lever sundt, spiser ordentligt og dyrker sport.

Nu kan det let være kommet til at lyde som om, jeg selv opfylder alt det her, men det er desværre ønsketænkning. Jeg er ikke tilfreds med min krop og kan ikke huske nogensinde rigtig at have været det. Jeg burde leve et sundere liv. Hvis jeg gjorde det, tror jeg også i langt højere grad, jeg ville være tilfreds med mig selv og min krop. Jeg ved godt, det er sindssygt svært! Jeg har været on/off på kur siden jeg var 10-12 år gammel. Jeg er slem til at finde på undskyldninger for, hvorfor det ikke bliver lige nu, jeg får lagt mine vaner om og får taget mig sammen. Lige pt er undskyldningen, at jeg har for meget andet i hovedet – som skole, arbejde, film, virksomhed og veninder – til at kunne overskue det, men jeg skal helt sikkert snart tage mig sammen…

Dette var mit bud på debatten. Hvad er jeres holdning til kropsidealer, og er I tilfredse med jer selv?

– Marie.

6

 • katerina

  elsker dig Marie, du er så bund ærlig plus din blog har indhold!
  Håber du vil kigge forbi mig :-)
  http://survivewithme.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Jeg synes ligesom dig at det er godt med kropsidealer. Som du jo selv nævner ville der nok være for mange, der ville blive overvægtige hvis der ingen kropsidealer var. Personligt er jeg nogenlunde tilfreds med min krop. Man kan vel altid finde et eller andet, man gerne ville ændre, men overordnet er jeg tilfreds. Mit stilikon inden for kropsidealer og meget andet er Selena Gomez. Jeg synes simpelhen hun er et fantastisk stilikon inden for så mange ting.
  Spændende at læse dine holdninder, og høre man ikke er den eneste, der har de her holdninger inden for kropsidealer.

  Kh. Rebekka

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Marie, det er så vigtigt. Jeg er meget enig! Dén her debat skal vi tage sammen på YouTuben! Right? Kys

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Jeg synes, det er en rigtig vigtig debat at tage op, og det er pisse godt skrevet Marie!
  Jeg er heldigvis selv nået til det punkt, hvor jeg ikke starter på ny kur hver mandag og dropper den hver tirsdag. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg har fundet accept og balance – det tror jeg er to nøgleord til en sundere og gladere krop.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak, det er jeg super glad for, du synes. Det er jeg glad for at høre! Jeg tror, du har helt ret.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

18 OG SELVSTÆNDIG