SKIDE SYGDOM

NEGATIVITET VS. POSITIVITET

BUTWHY?At brokke sig og dele negative tanker giver tydeligvis flere mennesker lyst til at læse, hvad man skriver. Jeg oplevede det selv den anden dag, da jeg postede et indlæg om 10 ting jeg hadede og dagen efter 10 ting jeg elskede. Dobbelt så mange var inde og læse om de ting, jeg ikke kunne lide, alt det negative. Det er sjovt, som vi helt naturligt bliver mere fanget af noget, hvis det handler om nogen, der brokker sig eller er irriterede over noget. Det er faktisk også bevist, at mennesket hæfter sig tre gange mere ved negative ting end ved positive. Er det fordi det gode er blevet for almindeligt, grænsende til kedeligt? Vi bør måske perspektivere lidt og overveje, hvor godt vi egentlig har det uden at tænke på det som en selvfølge. Emil Thorup var i sidste uge ude og holde foredrag på mit gymnasie, og han fortalte også, at da han sidste år lavede et projekt om god stil på nettet og spurgte sine flere tusinde facebookvenner, hvad de mente var god stil, svarede ingen. Det skabte til gengæld kæmpe debat, da han kort tid efter besluttede at spørge dem, hvad dårlig stil på nettet var. Folk elsker at brokke sig. Det er sært, når vi har det så godt, men måske er det netop det, der gør det. Vi er så godt vante, at der ingenting skal til, før vi føler, vi er nødt til at brokke os over det. Hvis jeg kigger indad, skal jeg da heller ikke ret langt ind, før det går op for mig, at jeg nok også selv har lidt af den samme tendens, selvom det ikke er min intention. Det går lige nu op for mig, hvor tit jeg egentlig brokker mig over småting uden overhovedet at tænke over det, trods min stræben efter at være et positivt menneske. Det er bittesmå ting, som at jeg ikke lige kan overskue at have et bestemt fag i 1.modul, eller at det er træls, der er to fester, jeg gerne vil med til fredag, og så bliver jeg jo nødt til at vælge. Når jeg giver mig selv tid til at tænke over det, virker det i grunden alt sammen fuldstændig latterligt. Vi burde prise os lykkelige hver eneste dag, fordi vi får mad hver dag, får lov at gå i skole, kan gå til lægen hvis vi bliver syge osv osv, det er mange flere muligheder end rigtig mange andre har rundt omkring i verden. Værdsæt livet. Masser god karma og god søndag!

– Marie.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

SKIDE SYGDOM