OM 10 ÅR...

KÆRLIGHED OG KANELSNEGLE

kanelsnegleDENNE ARTIKEL ER ORIGINALT UDGIVET PÅ ANNEMETTEVOSS.DK

Seks år gammel med lyse fletninger, nysgerrig på livet og siddende på køkkenbordet hos Annemettes forældre. Annemette skulle bage kanelsnegle, og jeg måtte være med. Kanelsnegle var Annemettes absolutte favorit og er det stadig i dag. Jeg kiggede med store øjne, fulde af forventning, op på Annemette, der begyndte at finde ingredienserne frem. Spændt betragtede jeg Annemette, som med elegance fløj rundt i køkkenet. Kanel, mel, æg og andre ting og sager fyldte så småt køkkenbordet, og jeg måtte rykke mig lidt. Jeg kiggede ud af vinduet. Trods begejstringen over den påbegyndte bageproces, faldt jeg et øjeblik i staver, betaget af den fine udsigt over Vejle fjord. Solen skinnede og spejlede sig i vandet. Jeg løsrev mig fra den betagende udsigt og vendte atter fokus mod den dej, Annemette så småt var gået i gang med. Jeg hjalp til med at fylde ingredienserne i skålen, nøje instrueret af Annemette. Jeg var dygtig, sagde Annemette. Jeg fik lov at røre rundt. Jeg følte dengang, at det var et stort ansvar, der blev lagt på mine skuldre, men Annemette troede på mig.

Der blev æltet, rullet og smurt ud, og inden længe var kanelsneglene i ovnen. Det varede ikke længe, før en sødlig duft af kanel bredte sig i huset. Det er lige før, jeg kan huske den endnu. Det gav en rar fornemmelse i maven. Man var slet ikke i tvivl om, at vi var i gang med noget rigtig lækkert, og det havde jeg været en del af! De minutter, de skulle have i ovnen føltes som en evighed. Mine blå øjne stirrede på de gyldne kanelsnegle gennem ovnens glas i håb om, at mit blik ville få det til at gå hurtigere. Dette var ikke tilfældet, men jeg blev alligevel stående.

Efter lang ventetid, blev de færdige. Jeg havde på dette tidspunkt lykkelig glemt, at de skulle køle lidt af, før vi kunne smage på dem, og endnu engang blev min i forvejen begrænsede tålmodighed sat på prøve. Endelig skulle de serveres. Trods tårnhøje forventninger, overgik de flotte kanelsnegle alt og smagte næsten som små bider af himlen. Mine tænder løber stadig i vand ved tanken. Det var, og er stadig, de bedste kanelsnegle i hele verden.

Hvis I nu skulle sidde med en lyst til lige netop disse kanelsnegle, kan opskriften findes lige her.

– Marie.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

OM 10 ÅR...