HASH

HVAD ER FAMILIE?

Skærmbillede 2015-01-07 kl. 16.34.39

PÅ BILLEDET SES MIN SØDE – OG TOSSEDE – FAMILIE.

Hvad er familie? Er det dem, du fra fødslen er relateret til rent biologisk, eller kan du have familie, du selv vælger? Den danske ordbog definerer begrebet familie på to måder; gruppe af (nulevende) personer der er forbundne gennem slægtskab, ægteskab eller adoption især set i forhold til et enkelt af familiens medlemmer” og “gruppe af personer der føler samhørighed eller deler et interessefællesskab; genstande med ét eller flere træk eller egenskaber til fælles”. Sidstnævnte stiller ikke på samme måde krav til familien som førstnævnte. Det er den uoficielle familie. De mennesker man knytter sig så meget til, at de kommer til at føles som familie, selvom de ikke er det biologisk. Og er det ikke også fuldstændig ligemeget, om man deler de samme gener, hvis man betragter hinanden som familie?
Efter min mormor og morfar blev skilt, fandt de begge nye kærester. De og deres familier blev en del af vores familie. Derfor var der heller ikke noget i forholdet til min mormors kæreste og hans familie, der ændrede sig, da min mormor døde – vi var jo stadig familie. Det er muligt, at min mormor var bindeleddet, da vi mødte hinanden, men vi lod dem blive en del af vores familie, og de lod os blive en del af deres. Det er jeg utrolig taknemmelig for. Min mormors kæreste, Kaldun, for eksempel, er ham jeg kommer til, hvis jeg skal have vurderet nogle billeder. Han er rosende men kritisk, han kommer altid med vildt god respons, og han er rigtig dygtig. Han maler og fotograferer og hjælper mig, hver eneste gang jeg har brug for det. Det værdsætter jeg meget. Jeg husker, da jeg var lille og besøgte ham og min mormor. Min mormor havde en kasse med make-up, hun ikke længere brugte, som jeg fik lov at lege med. Så jeg sminkede mit 7 årige ansigt godt og grundigt til, og så holdte vi ellers photoshoot. Både ham, min morfars kæreste og begge deres familier er dejlige mennesker, som jeg er fantastisk glad for at have lært at kende. Ingen tvivl om, at jeg elsker dem ligeså højt, som havde de været min biologiske familie.
På efterskolen oplevede jeg at opbygge et forhold til min roomie, Freja, som er det tætteste, jeg nogensinde har været på en søster. Jeg betragtede hende som familie, og gør det stadig, selvom vi i dag bor i hver vores ende af landet, og det er begrænset, hvad vi får set til hinanden. Men kærlighed kender hverken tid eller afstand, så når vi så endelig ses, er det som om, der ikke er gået en dag. Jeg kan snakke med hende om alt i verden, og lave både alt og ingenting sammen med hende. Hun er helt fantastisk.
Jeg tror på, at det ikke er gener, der definerer familie, men kærlighed. Der skal ikke være regler for familie, man er født ind i en familie, men det står en frit for, om man vil udvide denne. Jeg sætter kæmpe stor pris på hele min familie. På min mor og far og på min lillebror, på mine bedsteforældre og de nye dele af familien, vi har mødt gennem dem. På mine fastre og onkler, fætre og kusiner, grandfætre og grankusiner, hele min familie. Jeg ville ikke bytte min familie for noget i hele verden. Jeg elsker min familie rigtig højt. 

Hvordan er jeres forhold til familie?

– Marie.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

HASH