EN VERDEN TIL FORSKEL

HASH

header_facts_hash

DETTE ER ET INDLÆG OM HOLDNING, HER DELER JEG MIN.

37,7 procent af drenge mellem 16 og 20 har prøvet at ryge hash, dette gælder for 28,4 procent af pigerne i samme aldersgruppe. Tallene i sig selv er høje, men min fornemmelse var egentlig, at tallene var endnu højere. I niende klasse var der ingen i min omgangskreds, der røg hash – ikke hvad jeg ved af i hvert fald. Jeg kendte da nogle stykker, der gjorde det, men ingen af dem jeg var tæt på. Jeg havde her et indtryk af, at hash ikke var særlig udbredt, og at der ikke var mange, der røg det. Da jeg så kom på efterskole, stiftede jeg bekendtskab med en pæn flok unge mennesker, der havde prøvet det. Det var ikke en regelmæssig ting for de fleste af dem, men der var overraskende mange, der havde prøvet det, hvilket på daværende tidspunkt kom bag på mig. Siden da har jeg hørt om flere og flere, der enten har prøvet det, eller gør i det på et mere eller mindre fast basis. Det kommer ikke længere bag på mig, når folk fortæller om det – det er lige før, det overrasker mere, hvis folk fortæller, de aldrig har prøvet det, og det er da skræmmende. Det er blevet frygtelig normalt, trods at stoffet i dag er ti gange stærkere, end det var i de glade 70’ere.

Jeg er modstander af det… Jeg forsøger meget sjældent at blande mig i andre folks business, og folk må helt selv om, hvad de udsætter sig selv for, men jeg skal ikke tage del i det. Der er så mange måder, hash kan ødelægge ens liv. Nej, det er langt fra alle mennesker, der får en psykose, men det er jo ikke den eneste bivirkning. Udover at det mindsker ens indlæringsevne og ens naturlige glædesfølelse, kan hash også alt for let overtage ens liv. Pludselig er det ikke længere bare noget, man gør for sjov engang imellem, pludselig er det noget, man er afhængig af, og det resulterer af og til i, at man opfører sig anderledes, end man ellers ville have gjort, og at man tager nogle anderledes beslutninger. Jeg oplevede en af mine tætteste lyve for mig i fem måneder, fordi han ikke kunne undvære at ryge hash. Det var yderst ubehageligt. Det er måske også en af de ting, der gør, at jeg har det lidt stramt med folk, der ryger hash fast og også lidt med hash i det hele taget… Samme person forsøgte også at overbevise mig om, at det ikke var noget, han var afhængig af, og at det aldrig ville overtage hans liv – i dag ryger han flere gange dagligt.

Jeg skal aldrig prøve det. Det er der mange årsager til, blandt andet er jeg et eller andet sted bange for, at det går godt. Jeg er bange for, at hvis jeg prøver det, og synes det er vildt fedt, får for svært ved så ikke at gentage succesen. Derudover er jeg desuden totalt angst for, at jeg er den ud af en million, der får en psykose – så det skal jeg aldrig. Hvad er jeres holdning til hash, og har I selv prøvet det?

– Marie.

9

 • cluk

  Min holdning er at hvis man ikke har lyst skal man ikke gøre det – og det har jeg fuldt respekt for. Jeg har røget hash en del gange i mit liv, men ikke noget jeg gør regelmæssigt. Har også brugt det i medicinske sammenhæng mht. min migrene, og det har hjulpet mig – men selvom det hjælper er du stadig lige så dysfunktionel som hvis du havde migrene, det er bare for at fjerne smerterne. Jeg nyder også en joint med mine venner og veninder i ny og næ. Men det er noget man skal have yderst meget respekt for, for det ødelægger liv. Hash kan ikke slå ihjel fysisk, men på det psykiske er der en stor risiko at tage.

  Og tillykke med du har overlevet faae uden at ryge, det tror jeg der er meget få fra mine overgang der kan sige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bob

  Helt enig med Martin. Det er helt fint at have en mening men det bør være en oplyst mening. Maries ignorance og unødvendige frygt er selvfølgelig mest hendes eget problem men desværre er dem hvis meninger vejer lidt tungere lige så ignorante. Oplys jer selv. Your ignorance might be bliss but it’s a pain in the ass for the rest of us.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvilke dele mener du er forkerte? Jeg modsiger dig ikke, men jeg er nysgerrig efter, hvor du mener, jeg er misinformeret?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det der gør en afhængig er selve følelsen og vanen. Fysisk afhængighed kan klares med en kold tyrker men mindet om følelsen og vanen er noget som følger en, måske for altid. Det samme gælder for alkohol, cigaretter, stoffer, slik, osv. Hvis du ikke føler dig tryg ved hash så lad være med at prøve det og vær stærk nok til at modstå gruppepres fra andre. At gå fra at indtage noget kontrolleret og til at blive misbruger hænger ofte sammen med at man ikke har det godt i sit liv, socialt, familie, stress, angst, karriere, lavt selvværd, dårlig psyke og den slags. Så er man lidt ude af balance virker hash og stoffer mere tillokkende da de kan give noget lykke følelse og ro for ens ubalance. Hvis alle mennesker var istand til at lytte til deres krop ville der ikke være nogen som røg videre til misbrug. Men vi er desværre ikke alle så stærke og vores myndigheder og samfund har ingen forståelse for hvordan vi hindrer misbrug, så lyt til dig selv og omgås fornuftige mennesker som vil dig det godt, så går det ikke helt galt ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder alt sammen yderst fornuftigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Her skal det dog pointeres, at kroppen altså også bliver afhængig, da hash påvirker nervesystemet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan ikke være mere enig i dine tanker. Det overraskede mig også hvor mange der har prøvet det, og holder også laaang afstand til det og folk som er interesseret i den form for misbrug.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin

  Misinformeret.dk

  Har ikke ord for hvor misinformeret du er, men kan samtidig heller ikke bebrejde dig med den personlige erfaring du har haft med en dum kæreste…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min holdning til hash i dag bærer bestemt præg af min dårlige oplevelse, ja.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

EN VERDEN TIL FORSKEL