MEDIA INFLUENTIA

GYMNASIE UPDATE

Skærmbillede 2014-09-22 kl. 14.09.25Mit første indlæg angående min start på Rosborg Gymnasium(her) var mere eller mindre negativt. Jeg tænkte derfor lige at lave en opdatering, der i højere grad siger noget om, hvordan jeg har det her nu. Det er var en lidt hård første dag, og overgangen fra   efterskole til gymnasie var på mange måder overvældende, da der er en kæmpe distance mellem de to. Jeg er heldigvis faldet rigtig godt til både fagligt og socialt. Fagligt var det en stor omvæltning. På efterskolen havde jeg næsten udelukkende fag, jeg interesserede mig for, modsat gymnasiet, hvor man også har nogle fag, der ikke nødvendigvis er ens hovedinteresse, og det kræver derfor mere at engagere sig fagligt. Socialt kunne det fra starten klart mærkes i klassen, at vi er mange, der har gået på efterskole. Vi var mange, der søgte et fællesskab, lignende det vi det sidste år(eller to) havde oplevet. Den halvdel af min klasse, der ikke har været på efterskole syntes desuden også at ville fællesskabet, og det gjorde det derfor til en utrolig let social start. Jeg har været ufattelig heldig angående min klasse. Jeg har ladet mig fortælle, at ikke alle klasser på gymnasiet har samme fællesskab som det jeg selv er i. Enkelte af klasserne hernede er allerede gruppede og interesserer sig ikke specielt for klasselige aktiviteter udenfor klasselokalerne på Rosborg. Jeg føler mig derfor yderst priviligeret, da jeg ser rigtig meget frem til tre år med den klasse, jeg nu engang er startet sammen med, da vi allerede nu har det rigtig godt sammen.
Fritidsmæssigt skal man vænne sig til virkelig at prioritere sin tid. Dag-til-dag-lektier og afleveringer fylder pludselig rigtig meget, og det er trods det faktum, at vi stadig er i grundforløbet. Derudover prioriterer jeg selv at have tid til at socialisere med de søde mennesker i min nye klasse, til at blogge, til at fotografere og til at tage i fitness. Et travlt program kræver derudover for mit vedkommende, at jeg kommer i ordentlig tid i seng. Det skal helst ikke være efter ti, hvis jeg skal kunne fungere optimalt dagen efter. Kodeordet i min hverdag er derfor klart planlægning – planlægning, planlægning, planlægning… Hverdagen på efterskolen var meget skemalagt, og en af de ting, jeg faktisk havde set frem til at komme hjem til, var at denne del skulle ophøre, men sådan blev det ikke. Min hverdag er yderst skemalagt. Jeg synes dog, at jeg som oftest får det til at fungere, men der er da nogle dage, hvor man godt kunne ønske sig et par ekstra timer i døgnet.
Overordnet set er jeg rigtig glad, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg er havnet det rigtige sted. Undervisningen på Rosborg er god, men min klasse er bestemt en stor del af grunden både til dette og til glæden over at være havnet netop her.

– Marie.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

MEDIA INFLUENTIA