JEG ER SKIDE LIGEGLAD MED DIN NYE TASKE

ET LYKKELIGT ØJEBLIK

florenceTusindvis af mennesker. Musikken spiller. Alle smiler. Vi danser. Vi griner. Solen skinner ned på os. Musik. Smil. Dans. Latter. Solskin. Det er her, jeg stopper op. Jeg trækker vejret dybt og tager det hele ind. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har følt mig så helt igennem lykkelig. Lige dér har jeg kun ét ønske; at dette øjeblik vil vare evigt. 

Det kan jeg lynhurtigt afsløre, at det ikke gjorde. Men i det jeg sidder og skriver denne tekst, kan jeg mærke følelsen igen, huske stemningen helt tydeligt. Oplevelsen var på Roskilde Festival 2015 til koncert med Florence and the Machine. Ingen ved helt præcist, hvad lykke er, men jeg er helt sikker på, at jeg var lykkelig den dag. Ægte lykkelig. Det er den absolut bedste koncertoplevelse, jeg har haft i mit liv – selvom jeg har været til rigtig mange gode.
Det var en varm eftermiddag på festivallen, og min veninde, Asta, og jeg besluttede at trodse hedebølgen og drage mod orange scene. Vi synes begge to at have hørt nogle radiohits med bandet og tog derfor hen for at høre dem. Jeg kom helt uden forventninger, og det var måske det, der var med til at gøre det til den oplevelse, det var.  Vi kom ikke mere end et kvarter før koncerten, men kom på ganske mirakuløst vis i Pitten. Til de, der ikke har været på Roskilde og ikke ved, hvad pitten er, forklarer jeg det lige kort. Der er to pits, eller områder, foran den største scene på Roskilde. De er adskilt med hegn, og der bliver kun lukket et begrænset antal mennesker ind, for at undgå, at de forreste bliver mast på grund af den somme tider massive skubben bagfra. Normalt skal man stå i kø ret længe for at komme i pitten, men grundet den slemme varme på dette års festival, var mange blevet i skyggen, og vi kom derfor ind. Dette gjorde, at vi stod forholdsvis tæt på scenen.
Da Florenze, forsangeren, først gik på scenen, lagde hun meget ydmygt ud med at takke, fordi hun havde fået lov at spille. Hun var iført flagrende hvidt tøj og bare tæer. Hun havde ikke synget mere end et par sange, før hun løb ud blandt publikum og sang en sang dér, før hun vendte tilbage til scenen. Hun var så nærværende. Musikken var fantastisk, og det er ikke første gang, jeg oplever at komme til en koncert og finde ud af, jeg kender mange flere numre, end jeg havde regnet med. Dette var også tilfældet denne dag. Hun gjorde det ekseptionelt godt, og da hun havde spillet et stykke tid og alle folk var varme og glade, holdt hun en pause for at dele et par ord med os. Hun snakkede om at værdsætte livet og værdsætte hinanden. Om at huske at være glad og få det bedste ud af hver dag. Jeg ved ikke om det var varmen, hende, musikken, crowden eller festivallen i sin helhed, der gjorde det, men det føltes næsten magisk. Hun sluttede sin tale af med at bede os kigge hinanden i øjnene og omfavne hinanden. Det gjorde vi. Det var et øjeblik, jeg vildt gerne ville have haft på film, men som jeg er utrolig glad for, jeg bare lod mig selv opleve, uden at have travlt med at filme det. Asta og jeg var begge tæt på tårer, som vi stod dér i solskinnet og omfavnede hinanden foran orange scene.
Musikken startede igen, og alle dansede atter videre. Det var her, jeg stoppede op. Jeg træk vejret dybt og tog det hele ind. Jeg kunne ikke huske, hvornår jeg sidst havde følt mig så helt igennem lykkelig. Lige dér havde jeg kun ét ønske; at dette øjeblik ville vare evigt.

Hvad er jeres bedste koncert- eller festivaloplevelse?

– Marie.

3

 • Jeg var også til den koncert, og det er faktisk en af de mest fantastiske koncerter jeg har været til! Synes hun gjorde det SÅ meget bedre end forventet! Nok havde jeg glædet mig til koncerten, men havde ikke regnet med, at hun skulle være så gennemført, og alt var jo fuldstændig gennemført fra top til tå!
  Min mest fantastiske koncertoplevelse må have været Muse på Roskilde Festival 2015. Jeg sad i kø til pitten ret længe med min kæreste, og ingen af os var fulde. Det var en fantastisk oplevelse med ham, og jeg nød at skråle med på alle Muses sange på Roskilde Festival, for bare Roskilde stemningen, ik? Den er fantastisk <3
  http://julieguldbrandt.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg var der også, og for mig var det også en kæmpe oplevelse. Især fordi jeg i årevis har gået og ønsket, at Florence ville komme til Danmark. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skullet på Roskilde, men når hun var der, måtte jeg også være der. Vi stod også helt oppe foran, helt uventet, så det var fantastisk. Hun er fantastisk. Jeg skrev om min oplevelse med koncerten umiddelbart lige derefter, det kan du jo kigge på, hvis du har lyst. http://thebigmeowski.blogspot.dk/2015/07/florence-machine-roskilde-2015.html

  Ellers må jeg sige, at en af mine bedste koncerter var med 30 seconds to mars i februar sidste år. Totalt uplanlagt koncert, vi hørte om få dage før, som vi tænkte, at nåh ja, det ville vi da egentlig gerne, selvom vi ikke kendte musikken så godt. Det var en MEGA god koncert! De gav den fuldt gas og havde vildt god kontakt til publikum. Gik direkte hjem og købte alle deres cd’er over nettet, så gode var de!

  Senest var vi til Garbage i mandags, og det var stort på en anden måde, fordi det er musik jeg er vokset op med og har et helt særligt forhold til af den årsag. Og vi endte også på anden række og kunne direkte se øjenfarven på Shirley Manson, så tæt var vi på. O.o Jeg elsker koncerter. Det er bare en helt unik måde at opleve musik på. Især når der er kontakt mellem musiker og publikum. Det er det bedste :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zara

  You give me chills giiirl

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

JEG ER SKIDE LIGEGLAD MED DIN NYE TASKE