MIT ÅR SOM 17 ÅRIG

ER MAN SÅ VOKSEN?

18årspicslilleJeg fyldte 18 den 11. marts. Jeg havde glædet mig helt vildt, men tanken om at fylde atten skræmte mig stadig lidt. Når man fylder atten, følger der i mine øjne et ansvar med. Pludselig er man myndig, og det er forventet, at man tager stilling til en række nye ting. For eksempel skal man betale skat, og man har mulighed for at stemme ved næste folketingsvalg. Det sidste har jeg tænkt meget over. Jeg ville ikke vide, hvem jeg skulle stemme på, hvis jeg skulle stemme i dag. Jeg har derfor sat mig for, at jeg inden næste valg skal have sat mig ind i, hvad de forskellige partier står for, så jeg ved hvem, jeg godt kunne tænke mig at stemme på. Man kan selvfølgelig også bare undlade at stemme, men det synes jeg er ærgerligt. Vi lever i et demokratisk land, hvor alle over atten har mulighed for indflydelse, og det kunne jeg rigtig godt tænke mig at benytte mig af – det kræver dog, at jeg sætter mig ordentligt ind i politik, så jeg ikke blot stemmer noget, andre har påvirket mig til at gøre.
For at komme med et forsøg på besvaring af overskriften, så nej. Jeg synes ikke, man kan vurdere sin ‘voksenhed’ på baggrund af sin alder. Jeg tror ikke, jeg bliver spor mere voksen af at fylde atten. Jeg har egentlig heller ikke lyst til at blive voksen lige nu. Jeg vil stadig have lov at gå i tøj der ikke praktisk taget passer til vejrudsigten, tage teenage-agtige selfies, når jeg møder en kendt og have hele dage i mit nattøj. Jeg skal nok nå at blive voksen, men dette er ikke dagen, jeg bliver det.
En af de mindre alvorlige ting, men dog i min verden stadig vigtige, er, at jeg i år ikke længere skal være ung-arbejder i Legoland. Jeg har arbejdet i Legoland siden niende klasse og starter i slutningen af marts på min tredje sæson. I Legoland er der kun fire-fem aktiviteter, du må stå ved, når du er under atten, så dér har jeg stået de sidste to år. Det er bestemt ikke fordi Duplo og Atlantis ikke er super hyggeligt, for det er det, men jeg glæder mig simpelthen så meget til at få lov at komme ud i resten af parken. Jeg er i år blevet tildelt samtlige aktiviteter i piratland, så det er dér, jeg denne sommer kommer til at befinde mig. Det bliver for fedt!

I det hele taget tror jeg, det bliver et helt vildt spændende år. Hvornår bliver I 18, og er det noget, man bliver voksen af?

– Marie.

2

  • Anna

    Hej. Jeg bliver 13 idag, og syntes der er er stort spring fra 12, til 13. Hvis man er 12, er man et barn i mine øjne. Men når man så er 13, er det vare noget andet

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Hej

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

MIT ÅR SOM 17 ÅRIG