UPDATE - HVAD SKER DER?

ER DET HER VIRKELIG DEN BEDSTE TID?

Jeg er midt i min gymnasietid. 18 år gammel og godt halvvejs gennem 2.g. Ofte bliver jeg mødt af kommentarene “Åh! Gymnasiet var de bedste år i mit liv”, “Nyd det, gymnasietiden er den bedste tid” eller sågar “Gid det var mig, der gik i gymnasiet igen”. Måske nogle af mine jævnaldrende læsere kan genkende dem? De kommer ofte fra rigtige voksne, og jeg håber simpelthen ikke, de har ret. Skulle det her være den bedste tid i mit liv?

Jeg går hundrede procent ind for, at man i forhold til uddannelse som minimum tager en ungdomsuddannelse, ingen tvivl om det. Jeg bliver dog nødt til at indrømme, at jeg i højere grad tager en ungdomsuddannelse, fordi jeg ved, det er nødvendigt for at kunne komme ind på de uddannelser, jeg gerne vil læse videre på bagefter, end det er fordi, jeg synes, det er super fedt. For jeg synes faktisk ikke, det er super fedt. Undervisningen er udemærket, og mange af mine fag er også spændende. Mine lærere er også helt okay. Faktisk er Vejle handelsskole ganske udemærket, og jeg er ikke i tvivl om, at det er det rigtige sted, jeg tager min studentereksamen. Jeg kan helt sikkert også anbefale skolen til de af jer, der kommer fra Vejle og ikke er kommet til at skulle vælge ungdomsuddannelse endnu. Det er ikke fordi, jeg tror, der er et bedre alternativ til disse år, men jeg håber ikke, disse bliver de fedeste i mit liv. Der er selvfølgelig sjove fester, og ofte finder man sig gode venner i løbet af disse år, men det er for mig mest tre år, der skal overståes.

I forhold til vennekreds, er jeg rigtig glad for at være startet et andet sted, end hvor jeg går i dag. Jeg startede på et af de almene gymnasier i Vejle og kom i en fantastisk klasse. Jeg fik især nogle rigtig gode veninder. Undervisningen på det almene gymnasium var bare slet ikke mig, og heldigvis var der mulighed for at flytte til handelsskolen i Vejle, hvor jeg går nu. Undervisningen her er meget mere mig, og ledelsen er fantastisk i forhold til at drive virksomhed ved siden af. De bakker op, tager hensyn og opfordrer mig til at tage imod de muligheder, der bliver mig givet i forbindelse med mit arbejde, hvilket jeg sætter kæmpe stor pris på. Socialt havde jeg det bare betydeligt bedre på min gamle skole, but you can’t have it all, er det ikke det, man siger? Så nu går jeg på handelsskolen, men ses med de, jeg lærte at kende på mit gamle gym, når jeg har fri. Jeg flyttede lige inden jul i 1.g, hvilket vil sige, jeg har gået i min nuværende klasse i godt et år. I store dele af det år, har jeg været ked af at gå i min klasse, hvilket også har haft indflydelse på min koncentration i skolen. Jeg skriver ikke det her for at være led overfor dem i min klasse – de er godt klar over, hvorfor jeg ikke har syntes, det var særlig fedt at gå der.

Så ja, der er fede fester, og jeg ville ikke bytte de veninder, jeg lærte at kende det første halve år af min gymnasietid, for noget i hele verden. De skal have så mange tak for at have hjulpet med at bevare vores tætte venskab, selvom jeg flyttede, og for fortsat at have støttet mig og været der hver eneste gang, jeg har haft brug for det, uden undtalelser. Af hjertet tak, jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden jer. Men gymnasiet er en tid fuld af forvirring og hormonelle forstyrrelser, i det vi alle sammen er ved at formes som mennesker. En tid hvor vi somme tider opfører os dumt og tænker lidt for meget på os selv. Jeg ved ikke, om dette bliver bedre med tiden, man kan kun håbe. I hvert fald håber jeg at gå federe tider i møde. Jeg ville være rigtig ked af, hvis det her var primetime i mit liv. Ikke at jeg ikke er glad det meste af tiden, og gode ting sker for mig nu, for det er jeg, og det gør de, men jeg håber at opleve endnu federe tider end nu.

– Marie.

8

 • TAK for at skrive dette indlæg. Det er præcis sådan, jeg selv har det. TAK fordi du viser, at jeg ikke er alene med de tanker

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • SELV TAK for positiv respons. Jeg er også selv rigtig glad for at have erfaret, at jeg ikke er den eneste.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Hej Marie
  Jeg vil også lige kommentere, og sige jeg har det på præcist samme måde som dig. Jeg startede også på STX. Kom i den skønneste klasse. En klasse med et fantastisk sammenhold allerede fra den første dag. Folk var helt vildt åbne, og klassen var lige sådan som jeg forstillede mig en rigtigt god gymnasie klasse skulle være. Ligesom dig måtte jeg desværre erkende at undervisnigen på stx slet ikke var mig overhovedet. Så jeg valgte i november at skifte til hhx. Det var et utrolig svært valg, for jeg holdte utrolig meget af min klasse, men fagligt var der ingen fag der fangede mig. Fagene er meget mere mig på hhx, men min klasse var langt bedre på stx. Som du selv skriver i dit indlæg – you can’t have it all.

  I sommerferien mellem 10 klasse og 1.g glædede jeg mig helt vildt til at starte i gymnaiset. Alle jeg snakkede med sagde det ville blive den fedeste tid i hele mit liv. Men hold nu op hvor jeg blevet skuffet, heldigvis har jeg lidt over 2 år tilbage, så det kan nå og komme.

  Lad os håbe det gør det, for os begge to <3

  Kh
  Josefine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder til, vi har oplevet meget af det samme. Men som du selv siger, kan det jo nå at ændre sig, og lad os håbe, det gør det <3 Held og lykke. Kram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Marie!
  Jeg ville også lige kommentere – jeg er 21, og går nu på universitetet (dét er den fedeste tid for mig 100p!) i slutningen af 3.g gik det op for mig at mit snit sejlede og jeg måtte virkelig ændre kurs hvis jeg ville på uni – det var for sent at rette op på stx, så jeg gik ud kort før eksamen og startede derefter i 2. HF. De fleste forstod ikke mit valg, og jeg gik i den bedste klasse på stx! – men der havde jeg det så elendigt fagligt. Ikke pga sværhedsgraden, men jeg havde virkelig de dårligste lærere. HF var det fedeste fagligt men ikke socialt – præcis som i dit tilfælde! I dag går jeg som sagt på universitetet og læser præcis det JEG gerne vil læse, og DÉT er det fedeste! Jeg er sikker på at der venter dig bedre ting forude, og det skal nok blive det hele værd – det gjorde det i hvertfald for mig! Man må bare kæmpe så skal det hele nok gå. Jeg hader at tænke tilbage på gymnasiet og jeg er SÅ GLAD for at det endelig er overstået. Men hey, få nu det bedste ud af det alligevel, det gør det hele lidt nemmere <3 og mist ikke håbet!
  Kh Alice

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Alice! Jeg glæder mig virkelig også til at læse videre. Til at blive undervist i lige præcis dét, der interesserer mig mest, og til at omgive mig med mennesker, der har samme interesse :-) Kram!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Marie.

  Sådan der havde jeg det også præcis i 2.g. Jeg var kørt fuldstændig tør i min klasse, og kørte lidt mit liv efter autopilot. Men den dér med, at gymnasiet er den fedeste tid i dit liv, tror jeg kommer når man er ved enden. Jeg går selv i 3.g nu, og det er som om at alle har fundet ud af, at vi snart skal stoppe, og så er det bare med at få det bedste ud af det. Det er helt utroligt når jeg tænker på, hvor godt jeg har det nu i forhold til hvor dårligt jeg havde det, bare for et år siden.

  Stay strong, jeg tror det kommer!
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Emma!
   Tak for din kommentar, det er jeg SÅ glad for at høre :-) Kram!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

UPDATE - HVAD SKER DER?