MIN MORMOR

ANONYME IDIOTER

del_askfm
Det er ikke mange år siden Formspring-bølgen rasede. Eller jo, det er det faktisk, og jeg troede virkelig, jeg var blevet klogere. Det var jeg tilsyneladende ikke – ikke lige på det punkt i hvert fald – for jeg faldt totalt i Ask.fm-fælden. Ask.fm er faktisk præcis det samme som formspring. Det er en web-app, der giver brugerne mulighed for at stille hinanden spørgsmål, også anonymt. Og det er da også meget sjovt. Jeg havde bare glemt bagsiden af den anonyme funktion og lykkeligt fortrængt, hvor lede nogle mennesker kan være, når de pludselig får muligheden for at være anonyme.

Jeg har bestemt ikke selv følt mig udsat i denne omgang, da jeg ud af de flere tusinde spørgsmål, jeg de sidste uger er blevet stillet, kun har modtaget fire-fem grimme beskeder, hvilket er en forsvindende lille procentdel. Jeg havde derfor ikke taget det særlig alvorligt, da politiet begyndte at advare mod brugen af netop denne applikation(læs mere om det her).

Det var først, da jeg opdagede, hvordan nogle anonymt havde skrevet en masse ubehagelige ting om min bror, det gik op for mig, at hele denne bølge ikke var andet end en gentagelse af Formspring. Jeg elsker min bror rigtig højt, og det gik mig derfor på, at han skulle udsættes for denne åndssvage form for online mobning. Jeg overtalte ham til at slette app’en, og for at overbevise ham om, at det var noget lort, måtte jeg være det gode eksempel og gøre det samme. Jeg opfordrer desuden alle til at deaktivere deres konti, da man alt for let kan havne i ubehagelige situationer, når man befinder sig i et forum, hvor det er muligt at være anonym.

Jeg har rigtig svært ved at forstå, hvordan nogle mennesker kan synes, det pludselig er okay at kalde nogen luder, kælling eller noget helt tredje, blot fordi de har muligheden for at gøre det anonymt. Lede, anonyme beskeder ville aldrig være noget, jeg tog personligt, men jeg synes, det er foruroligende, at nogen overhovedet kan finde på at sende dem afsted. Det er helt sikkert, at 99 ud af 100 ikke ville kunne sige de samme ting til mit ansigt. Jeg ved ikke, om det er fordi, de har så dårligt selvværd, at de har brug for at svine min bror og alle mulige andre til. Men det eneste, vi selv kan gøre for at undgå disse ubehageligheder, er slet ikke at være en del af de forummer.

Hvad er jeres holdning til Ask.fm, måske havde I også Formspring, dengang det hittede? Har I selv oplevet at modtage grimme beskeder på nettet? Og hvordan håndterer I lede, anonyme beskeder?

– Marie.

1

  • Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, at en person har behov for at sprede hate på den måde. Virkelig. Jeg holdt mig selv fra Formspring efter kort tid, fordi jeg også selv modtog anonym hate (der så ikke var så anonym). Og så hørte jeg om Ask.fm i Nyhederne forleden ifb. med en selvmordssag. Det er simpelthen så langt ude, at folk ikke fatter, hvad det her kan gøre.

    http://satinawandel.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

MIN MORMOR