BØJLEFRI, FINALLY

10K BARRIEREN OG SPONSORDEALS

Jeg har oplevet en mere eller mindre markant forandring på det sidste, i det både min youtube-kanal og min instagram for få uger siden har ramt 10.000 – tillad mig at udråbe et kæmpe TAK i denne forbindelse – en forandring i de tilbud jeg får fra firmaer og sponsorere. Jeg har på fornemmelsen, at mange firmaer sorterer instagrammere og youtubere fra, der har under 10.000 abonnenter/følgere, og i det barrieren brydes, befinder du dig pludselig i søgelyset hos en masse firmaer, der vil sende dig det ene, det andet og det tredje. Jeg modtog førhen jævnligt tilbud fra firmaer, der var interesserede i, at jeg gjorde reklame for deres produkter, men det drejede sig måske om et par gange om måneden. I de 14 dage der gik, efter jeg rundede de 10.000 har jeg fået syv-otte sponsortilbud. Jeg har sagt nej til de fem.
Noget helt andet, når det kommer til sponsoraftaler, er nemlig, at man efter min mening skal være ekstremt påpasselig med, hvad man siger ja til. Jeg er i høj grad interesseret i at reklamere for produkter der har relevans for det, jeg laver, og som samtidig kan gavne mine følgere. Af samme årssag siger jeg pænt nej tak til mange hudpleje/makeup produkter, da det ingen sammenhæng har, med det jeg laver. Derudover kunne jeg aldrig finde på at reklamere for noget, jeg ikke selv syntes var godt. Jeg indrømmer dog, at det af og til kan være svært at sige nej til et tilbud, hvis du egentlig godt selv kunne tænke dig produktet, og hvis du måske endda får penge for det. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at man oftest ikke kun får produktet, men også får en sum penge for at gøre reklame, da det jo er ganske almindelig reklame, ligesom hvis et firma betalte for at have en reklame for deres produkt i biografen eller på et busstoppested. Så du står jævnligt i en situation, hvor du kan se pengene for dig, men bliver nødt til at takke nej, da det ville slide på din troværdig, hvis du lavede reklame for noget, der ikke gav mening i forhold til de ting, du laver. Man bliver selvfølgelig aldrig nødt til at sige nej, men jeg går personligt rigtig meget op i hvad og hvor meget, jeg gør reklame for og sørger generelt for at holde graden af sponsorede posts på for eksempel instagram nede.

Hvad er jeres holdning til sponsorede indlæg/videoer/posts? Lægger i mærke til, når der bliver gjort reklame for noget?

– Marie.

4

 • Jeg har alt i alt intet imod at youtubere/blogger/instagrammere takker ja til sponsordeals, men som du selv påpeger er det vigtigt at det produkt som man reklamere for har en vis relevans for det som man laver. Hvilket jo nok også har noget at gøre med den troværdighed det afspejler. Fx. hvis du pludselig begyndte at reklamere for Thansen, ville troværdigheden virke lidt out of place.

  – Forresten vil jeg lige sige at jeg synes du gør det super flot med både dit blogger arbejde og youtube!

  Knus Sofie :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har virkelig intet imod det,
  Så store youtubere/ bloggere som dig burde få mange penge, i sætter så mange timer i det i laver. alle kan vel holde til at se på reklamer selfølgelig ikke i stakke hvis. Men hvis det ikke er en kæmpe reklame men bare en reklame i en video hvor du også snakker om noget andet, villle jeg personligt ikke have noget imod det overhovedet

  Din blog er super fed
  knus
  http://lifestylexblogger.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

BØJLEFRI, FINALLY